Gruppepriser

Når I er en stor gruppe, kan det være en god idé at undersøge mulighederne for gruppepriser på campingpladserne. Mange campingpladser tilbyder rabatter til større grupper, så det kan være en god måde at spare penge på. Kontakt campingpladsen på forhånd og hør, om der er mulighed for en gruppepris. Hvis i er en stor gruppe, der tager på vandretur sammen, så kan det også være en fordel at undersøge priser på udstyr og grej. Få store telte er smartere end mange små, fede hættetrøjer til hele gruppen, kan være en sjov og praktisk måde, til at understrege fællesskabets ånd på, få trækvogne kan f.eks. også transportere mange flere personers grej, hvis det bliver nødvendigt, og med flere til at bære, så kan provianten også fordeles mere fordelagtigt.

Uddeleger ansvar

En af de vigtigste ting, når man er på campingtur med en stor gruppe, er at uddelegere ansvar. Det kan være en god idé at have en gruppeleder, som har det overordnede ansvar for turen. Denne person kan være ansvarlig for at planlægge aktiviteter, koordinere madlavning og sørge for, at alle har det godt, men det vigtigste er, at vedkommende kan uddelegere ansvaret, således at en person ikke står med hele ansvaret alene. Det er også en god idé at uddelegere mindre opgaver til forskellige medlemmer af gruppen, både så alle føler sig involveret i turen, og, så det meste af arbejdet ikke gøre af enkelt personer. Forsøg at have ansvarsområderne uddelegeret før turen begynder, så alle ved præcis, hvem der er står for de forskellige ting.

Fordel arbejdsopgaver

På en campingtur er der altid en masse arbejdsopgaver, der skal løses. Det kan være alt fra at slå telt op, til at lave mad og rydde op. For at gøre det mere retfærdigt og fordele arbejdsbyrden, kan I lave en rotationsordning, hvor hver person har ansvar for forskellige opgaver på skift. På den måde undgår man, at nogle få personer ender med, at gøre det meste af arbejdet. Alternativt, kan i have planlagt og aftalt ansvarsområderne på forhånd, således at alle ved præcis, hvem der har det overordnede ansvar for henholdsvis maden, oprydningen, og teltene. På denne måde, er arbejdsopgaverne, i det store og hele, fastlagt i forvejen, og så er det kun et spørgsmål om at give en hånd, hvis der bliver brug for det.

Med disse tips kan du og din gruppe få en fantastisk campingtur. Husk at planlægge i god tid, så I kan få styr på opgaver og ansvar. God tur!