Man kan også prøve nogle af de spændende attraktioner som Ree Park Safari, Kattegatcentret eller Fregatten Jylland. Dertil har Djursland masser af hyggelige byer og havnebyer, hvor der ofte arrangeres forskellige events året rundt – såsom musikfestivaler, markedsdage og meget mere. Så tag en tur til Djursland for en uforglemmelig ferieoplevelse.

Ferie i Danmark behøver ikke mangle noget

Mange danskere vælger hvert år at rejse væk fra Danmark, når de skal holde deres ferie. En af de store grunde til, at danskere ofte søger sydpå, når ferien skal afholdes, er det mere stabile og solrige vejr. Men man behøver slet ikke at rejse væk for at få en mindeværdig tur. Danmark er et fantastisk land, som har meget at byde på. Uanset om man er til strandferie, kulturferie eller noget helt tredje, så kan man finde det i Danmark – også på Djursland.

Danmark har mange muligheder for at levere en naturskøn ferie for hele familien. Det bedste ved ferie i Danmark er dog måske alligevel den hyggelige stemning, som man finder overalt – både på restauranterne, caféerne og selvfølgelig hos de lokale beboere. Sådan en ferie behøver altså ikke mangle noget.

Tag på camping med hele familien

Når man tager på ferie på Djursland, er camping et populært valg – og med god grund. Camping er nemlig en skøn måde at tilbringe tid sammen som familie. Det er en god mulighed for at komme væk fra hverdagens stress og jag samt nyde naturen og hinanden. Man kan nemt tage på børnevenlig campingplads på Djursland og få en ferie, som alle familiens medlemmer vil nyde.

Campingpladsen er det perfekte sted at overnatte, hvis man er en familie med mindre børn. Børnevenlige campingpladser tilbyder typisk mange forskellige aktiviteter for alle, og det gælder både indendørs- og udendørsaktiviteter. Herfra kan man planlægge dagsture og aktiviteter udenfor campingpladsen, så man kan få en masse oplevelser rundt omkring i nærområdet.

Camping kan gøres på mange måder. Man kan vælge at bruge sin ferie i en campingvogn eller komme helt tæt på jorden i et telt. Hvad end man vælger, vil en campingplads kunne tilbyde de nødvendige faciliteter til en behagelig og mindeværdig ferie.

Aktiviteter på Djursland

Djursland er et fantastisk sted at besøge, og der er mange forskellige aktiviteter, man kan lave. Djursland er især kendt for den skønne natur med smukke skove og lækre, børnevenlige strande, og der er derfor rig mulighed for at nyde naturen. Man kan tage på vandreture i de smukke skove, eller man kan tage en tur til stranden og dermed nyde solen og havet. Derudover er der også mulighed for at prøve kræfter med forskellige vandsportsgrene som sejlsport, windsurfing eller kajakroning.

Uanset hvad man leder efter, så kan man finde det på Djursland – især for børnefamilierne. Langt de fleste børnefamilier, der besøger Djursland, besøger Djurs Sommerland. Djurs Sommerland er nemlig flere gange blevet kåret som Nordens bedste sommerland, og her er der rig mulighed for børnefamilier at mærke suset i Danmarks største og sjoveste rutschebaner.

Tæt på naturen på Djursland

Man finder utrolig mange naturskønne steder i Danmark og Djursland er uden tvivl en af de bedste. Det er et fantastisk sted, hvis man gerne vil være tæt på naturen. Man kan eksempelvis tage på vandretur gennem de enestående skove, og gøre en dag ud af det med medbragt picnic til at fuldende hyggen. I nationalparken Mols Bjerge finder man et helt unikt landskab fyldt med bakker, der når op i 137 meters højde og byder på en fantastisk udsigt. Landskabet blev formet helt tilbage i istiden og er uden tvivl besøget værd.

Med stranden tæt på er det også det perfekte sted for vandhunden. Djursland byder på hele 250 km børnevenlig strand, hvor man kan tage hele familien med på en afslappende dag i solen og køle ned med ture i havet. Området er et oplagt valg til sommerens ferie, der kan byde på masser af oplevelser i naturen og adskillige attraktioner.

Aktiviteter i alt slags vejr

Vejret i Danmark er kendt for at være en smule ustabilt, og selvom man skulle tage på ferie på Djursland i foråret eller om sommeren, er man desværre ikke sikret varmt og solrigt vejr hele tiden. Er man så heldig, at vejret minder om det, man typisk har i det sydlige Europa, så bør man nyde den skønne natur, som Djursland kan byde på.

Er man mindre heldig med vejrudsigten, er der heldigvis også flere aktiviteter, man kan give sig til indenfor. Der er flere museer i nærområdet, som både kan være en hyggelig og lærerig oplevelse for hele familien. Alternativt kan man altid tage i biografen. Er man taget på campingferie, tilbyder campingpladsen ofte også en masse indendørsaktiviteter, hvis man skulle være uheldig med vejret.

Danmarks bedste fiskeri på Djursland

Djursland er et af de bedste steder at fiske i Danmark. Det er en østvendt halvø, der ligger mellem Østjylland og Fyn, som gør det til et oplagt sted at tage på fisketur med vand, moler, havne og strande flere steder. Der er mange forskellige typer af fisk, som man kan finde i området, herunder torsk, makreller, sild og fladfisk. Derudover har Djursland også nogle af de bedste muligheder for sportsfiskeri i Danmark. Her kan man fange store mængder af laks, aborrer og gedder, hvis det har interesse. Alt dette gør Djursland til et godt sted at tage på fisketur med venner eller familie.

Når man fisker på Djursland, skal man huske at overholde alle reglerne for fiskeri – herunder brugen af kunstige agn og kroge samt respektere miljøet ved ikke at overfiske eller forurene vandet. Desuden skal man altid huske at have det rette udstyr med sig, herunder en god fiskestang, -line og -hjul samt en god pose til fangster.

Kom helt tæt på dyrene på Djursland

Djursland har det hele og er et fantastisk sted at besøge, hvis man gerne vil komme helt tæt på dyrene, da man kan finde flere forskellige dyreparker i området. Her kan man opleve en masse forskellige dyr, som ellers ikke er så lette at se i det daglige. Det kan være alt fra de store elefanter og løver til de små aber og gnavere I Ree Park Safari. Derudover er der også mulighed for at se fugle, fisk og andre havdyr i den vilde natur eller hos Skandinavisk Dyrepark eller Kattegatcentret.

Man kan som sagt besøge Ree Park Safari, som har et stort udvalg af dyr, som man kan komme helt tæt på. Her kan man blandt andet se løver, giraffer, zebraer og meget mere. Derudover har parken også en del aktiviteter for børn, såsom ponyridning og legepladser. Et andet eksempel er Skandinavisk Dyrepark, hvor man kan komme helt tæt på dyr fra Norden. Her kan man bl.a. gå 250 meter lange gangbro, der går gennem Bjørneparken og se bjørnene lige i øjnene.

Endnu et godt sted at besøge er Kattegatcentret i Grenaa, hvor man kan se hajer, rokker og andre havdyr i akvariet samt få en guidet tur rundt om centret. Her er der desuden mulighed for at klappe nogle af dyrene – såsom skildpadderne – hvilket giver en helt unik oplevelse for børnene.