De fleste mennesker der har været på camping- eller sheltertur, ved hvor irriterende og bøvlet det nogen gange kan være med en luftmadras. Derfor er der mange, som bruger et liggeunderlag, men disse kan dog tit være hårde for ryggen. Heldigvis findes der selvoppustelige liggeunderlag, som giver en øget komfort, samtidig med at du ikke skal bekymre dig om at puste det op.

Vi har derfor fundet frem til fem gode og selvoppustelige liggeunderlag, som vil gøre camping- eller shelterturen mere komfortabel, og samtidigt mindre tidskrævende end hvis du skulle pumpe en luftmadras op. Du skal blot rulle det selvoppustelige liggeunderlag ud og lade det puste sig selv op – nemmere bliver det ikke.

Vi anbefaler disse  3 selvoppustelige liggeunderlag


#1 Sea to Summit Camp Plus

Bedste selvoppustelige liggeunderlag: Selvoppusteligt liggeunderlag fra Sea to Summit, som er perfekt til dig, der er på udkig efter en model i absolut topkvalitet. Fremstillet af gode og holdbare letvægts materialer og vejer kun 1185 gram.

Kan købes her

#2 Treklife Hike – Blå

Bedste selvoppustelige liggeunderlag til prisen: Lækker model fremstillet i gode og solide letvægtsmaterialer, hvilket også betyder at liggeunderlaget kun vejer 900 gram. Liggeunderlaget er fremstillet af komfortabelt memory materiale.

Kan købes her
Liggeunderlag – Sea to Summit Comfort Deluxe Self Inflating Mat Rectangular – Large wide

#3 Sea to Summit Comfort Deluxe

Bedste premium valg: Det selvoppustelige liggeunder har en R-værdi på 6,5, hvilket betyder at det kan benyttes året rundt, selv om vinteren hvor kulden er ekstra slem. Liggeunderlaget ha en høj komfort og er virkeligt solidt og holdbart.

Kan købes her

#1 Sea to Summit Camp Plus Self Inflating

Bedste selvoppustelige liggeunderlag over-all

Tjek seneste pris

Selvoppusteligt liggeunderlag fra Sea to Summit

Dette selvoppustelige liggeunderlag fra Sea to Summit, er perfekt til dig, der er på udkig efter et selvoppusteligt liggeunderlag i absolut topkvalitet. Det selvoppustelige liggeunderlag kommer i en såkaldt mummy form, og er fremstillet af gode og holdbare letvægts materialer, som betyder at liggeunderlaget kun vejer 1185 gram.

Det selvoppustelige liggeunderlag har en R-værdi på 4,3, hvilket betyder at det kan benyttes hele året rundt og stadig holde dig varm. Liggeunderlaget fra Sea To Summit er udstyret med en multifunktions ventil, som både gør liggeunderlaget selvoppusteligt, og samtidigt giver dig mulighed for at regulere luften, så den passer til lige præcis dig.

Fordele og ulemper

Grunde til at købe den:

 • Kan bruges hele året rundt
 • Høj komfort som sikrer dig en god nattesøvn
 • Reparationssæt medfølger

Grunde til at lade være:

 • Der findes selvoppustelige liggeunderlag som vejer mindre
Tjek seneste pris

#2 Treklife Hike – Blå

Bedste billige selvoppustelige liggeunderlag

Tjek seneste pris

Selvoppusteligt liggeunderlag til god pris

Er du på udkig efter et godt og komfortabelt selvoppusteligt liggeunderlag, som ikke vælter budgettet? Så er dette selvoppustelige liggeunderlag fra Treklife lige noget for dig. Liggeunderlaget er fra Treklife’s Hike serie, og er derfor bygget til udendørsbrug og rejser. Perfekt til dig der leder efter et selvoppusteligt liggeunderlag til at have med på tur.

Det selvoppustelige liggeunderlag er fremstillet i gode og solide letvægtsmaterialer, hvilket også betyder at liggeunderlaget kun vejer 900 gram. Liggeunderlaget er fremstillet af komfortabelt memory materiale, og har en ydre skal af 240T ripstop polyester. Der medfølger desuden et reparationssæt hvis uheldet skulle være ude.

Fordele og ulemper

Grunde til at købe den:

 • Blødt og komfortabelt
 • Fremstillet i holdbare letvægtsmaterialer
 • Reparationssæt medfølger

Grunde til at lade være:

 • Der findes mere komfortable liggeunderlag på markedet
Tjek seneste pris
Liggeunderlag – Sea to Summit Comfort Deluxe Self Inflating Mat Rectangular – Large wide

#3 Sea to Summit Comfort Deluxe Self Inflating Mat Rectangular – Large wide

Bedste premium selvoppustelige liggeunderlag

Tjek seneste pris

Bedste premium selvoppustelige liggeunderlag

Er du på udkig efter et selvoppusteligt liggeunder i højeste kvalitet? Så bør du tage et kig på dette Comfort Deluxe Self Inflating liggeunderlag fra Sea to Summit. Det selvoppustelige liggeunderlag er fremstillet i utroligt holdbare og komfortable materialer, som sikrer dig en fantastisk nattesøvn når du er outdoor-eventyr.

Det selvoppustelige liggeunder har en R-værdi på 6,5, hvilket betyder at det kan benyttes året rundt, selv om vinteren hvor kulden er ekstra slem. Liggeunderlaget er designet således at det både sikre dig en utroligt høj komfort, samtidigt med at det også er virkeligt solidt og holdbart. Det medfølger også et reparationssæt hvis uheldet er ude.

Fordele og ulemper

Grunde til at købe den:

 • Utroligt komfortabelt
 • Høj R-værdi der gør at det kan bruges hele året rundt
 • Reparationssæt medfølger

Grunde til at lade være:

 •  Der findes billigere selvoppustelige liggeunderlag på markedet
Tjek seneste pris
Liggeunderlag – Sea to Summit Comfort Light Self Inflating – Regular – Grøn

#4 Sea to Summit Comfort Light Self Inflating – Regular – Grøn

Utroligt komfortabelt liggeunderlag med en lav vægt

Tjek seneste pris

Utroligt komfortabelt liggeunderlag med en lav vægt

Med dette selvoppustelige liggeunderlag fra Sea to Summit, er du godt klædt på når du skal på sheltertur med vennerne, hvor man skal overnatte i naturen. Det selvoppustelige liggeunderlag kommer i en utrolig høj kvalitet, og er designet med henblik på at skabe et letvægts liggeunderlag, som både er selvoppusteligt, solidt og komfortabelt.

Det smarte og selvoppustelige liggeunderlag er fremstillet af gode og solide materialer, som sikrer dig et liggeunderlag der kan holde i mange år fremadrettet. Med en vægt på bare 650 gram, er det tilmed også nemt at have med sig på tur. Liggeunderlaget har tilmed også et Anti-slip print, som gør at liggeunderlaget ikke glider rundt.

Fordele og ulemper

Grunde til at købe den:

 • Fremstillet af gode, solide og komfortable letvægtsmaterialer
 • Anti-slip underlag som sikrer at liggeunderlaget står fast
 • Reparationssæt medfølger

Grunde til at lade være:

 • Liggeunderlaget er ikke så bredt
Tjek seneste pris
Liggeunderlag – Snugpak Basecamp – Grøn

#5 Snugpak Basecamp – Grøn

Smart og kompakt selvoppusteligt liggeunderlag med en lav vægt

Tjek seneste pris

Smart og kompakt selvoppusteligt liggeunderlag med en lav vægt

Er du på udkig efter et smart og kompakt, selvoppusteligt liggeunderlag? Så er dette liggeunderlag fra Snugpak lige noget for dig. Snugpak’s Basecamp selvoppustelige liggeunderlag, er perfekt til dig der leder efter et god og solidt liggeunderlag, som tilmed ikke vejer det store, og heller ikke fylder for meget når det er pakket sammen.

Dette selvoppustelige liggeunderlag er fremstillet er gode og holdbare materialer, som både sikrer dig en lang levetid samt en god og komfortabel nattesøvn. Liggeunderlaget er fremstillet i 75D polyester, og vejer kun 740 gram. Det smarte liggeunderlag puster sig selv op når du åbner for ventilen, og du kan derefter selv regulere hårdheden.

Fordele og ulemper

Grunde til at købe den:

 • Multifunktions-ventil der giver dig mulighed for at regulere hårdheden
 • Fremstillet et gode, solide og komfortable materialer
 • Vejer kun 740 gram

Grunde til at lade være:

 • Der findes bedre og mere komfortable liggeunderlag på markedet
 • Reparationssæt medfølger ikke
Tjek seneste pris

Købsguide: Sådan vælger du det bedste selvoppustelige liggeunderlag

Et selvoppusteligt liggeunderlag er perfekt til dig, der er på udkig efter et smart og praktisk liggeunderlag, som kan puste sig selv op – helt uden brug at pumpe. Med et smart og selvoppusteligt liggeunderlag kan du have dine soveplads klar på rekordtid, uden du behøver gå på kompromis med hver komfort eller mobilitet.

Der findes nemlig mange af de smarte og praktiske selvoppustelige liggeunderlag på markedet, og der findes helt sikkert også ét, som passer perfekt til lige netop dig. For at du vælger det bedste selvoppustelige liggeunderlag, er der dog nogle ting du bør være opmærksom på, således at du vælger det bedste selvoppustelige liggeunderlag for dig.

Derfor bør du vælge et selvoppusteligt liggeunderlag

Der er mange gode grunde til at vælge et selvoppusteligt liggeunderlag når du skal på tur. En af de bedste grunde til at vælge et selvoppusteligt liggeunderlag er, at du slipper for at skulle have en pumpe med når du er ude at rejse, eller endda skulle puste det op selv. Du går hverken ned på komfort eller mobilitet, med et selvoppusteligt liggeunderlag.

En anden god grund til at vælge et selvoppusteligt liggeunderlag er, at du kan have dine soveplads klar på rekordtid. Det tager nemlig ingen tid for liggeunderlaget at puste sig selv op, og på de fleste selvoppustelige liggeunderlag kan du endda regulere lufttrykket, så du kan tilpasse hårdheden af liggeunderlaget så det passer til lige netop din krop.

Hvordan fungere et selvoppusteligt liggeunderlag?

Et selvoppusteligt liggeunderlag er udstyret med et skumlag, som på magisk vis trækker luft ind gennem en ventil, når der bliver åbnet op for den. På den måde suger skummet en masse luft til sig, og gør at liggeunderlaget altså puster sig selv op. På den måde slipper du for at skulle medbringe en pumpe, eller for selv at skulle puste det op.

Kombinationen er skum og luft giver desuden et utroligt komfortabelt og blødt underlagt, som du i de fleste tilfælde kan regulerer hårdheden af, ved enten at lukke luft ud, eller puste en smule luft mere i ved hjælp af munden. Et selvoppusteligt liggeunderlag er altså perfekt til dig, der ønsker at kunne gøre dit sovested klar på rekordtid.

Hvad bør jeg være opmærksom på når jeg skal investere i et selvoppusteligt liggeunderlag?

Når du skal til at investere i et selvoppusteligt liggeunderlag, er der flere ting som du bør være opmærksom på, for at du vælger det liggeunderlag, som er det bedste for lige netop dig. Du bør blandt andet holde øje med hvilke materialer liggeunderlaget er lavet af, samt om undersiden af det selvoppustelige liggeunderlag er vandtæt.

Du bør også være opmærksom på hvilken ventil det selvoppustelige liggeunderlag er udstyret med, og her anbefaler vi at du vælger et selvoppusteligt liggeunderlag med såkaldt multifunktions-ventil, da dette gør nedpakningen noget nemmere. Du bør også være opmærksom på hvor meget liggeunderlaget vejer, samt hvor meget det fylder.

Hvad betyder R-værdi?

For at du vælger et godt og komfortabelt liggeunderlag, som også kan bruges når vejret er koldt, er det vigtigt at du også er opmærksom på R-værdien af det selvoppustelige liggeunderlag. R-værdien er nemlig det samme som isolationsevnen, og dette er en utroligt vigtig faktor for, hvorvidt du kommer til at fryse på liggeunderlaget eller ej.

R-værdi deles op i en skala som går fra 1-9, hvor 1 er det laveste og 9 er det højeste. Det er derfor vigtigt, at du vælger et selvoppusteligt liggeunderlag med en R-værdi som passer det til det formål du skal bruge det til. Herunder kan du se hvilke sæsoner de forskellige R-værdier passer bedst til, således at du vælger det rigtige.

R-værdier:

 • 1-2: Et selvoppusteligt liggeunderlag med en R-værdi på 1-2, egner sig bedst til brug i sommerperioden. Dette skyldes at isoleringsevnen ikke er så høj, og derfor vil du hurtigt komme til at fryse hvis du benytter et selvoppusteligt liggeunderlag med en lav R-værdi.
 • 3-4: Et selvoppusteligt liggeunderlag med en R-værdi på 3-4, egner sig bedst til brug i foråret og efteråret, da det har en bedre isoleringsevne end et liggeunderlag til sommerbrug. En liggeunderlag med en R-værdi på 3-4 kan dog sagtens benyttes om sommeren.
 • 5-9: Et selvoppusteligt liggeunderlag med en R-værdi på 5-9, er et liggeunderlag som er særligt godt egnet til brug om vinteren. Er det meget koldt bør du gå efter et selvoppusteligt liggeunderlag med en så høj R-værdi som muligt, mens et liggeunderlag med en R-værdi på 5 kan bruges til en normal dansk vinter.

Hvor meget koster et selvoppusteligt liggeunderlag?

Et selvoppusteligt liggeunderlag kan fås i flere forskellige prisklasser, og prisen afhænger typisk af flere ting, som f.eks. materiale, kvalitet, mærke, R-værdi, vægt, samt komfortniveau. Det er derfor en god idé at du overvejer hvor mange penge du har lyst til at bruge på et nyt liggeunderlag, således at du nemmere kan indskrænke udvalget.

Det er vigtigt at du ved hvilket formål du skal bruge det selvoppustelige liggeunderlag til, således at du vælger det rigtige liggeunderlag. Typisk vil et godt selvoppusteligt liggeunderlag i en god kvalitet, koste mellem 8-1500 kroner. Du kan dog godt finde både billigere og dyrere liggeunderlag. Husk at pris og kvalitet som oftest hænger sammen.