Er du også glad for naturen, og nyder outdoor livet? Så bør du tage et kig på den smarte og praktiske foldesav. Foldesaven er et effektivt og praktisk redskab, som er nærmest uundværlig, når der skal saves brænde, eller ryddes plads til shelter. Foldesaven egner sig perfekt til mindre byggeprojekter, havearbejde, samt mindre save opgaver.

Der findes flere forskellige modeller, og størrelser, af de smarte foldesave. Herunder kan du forhåbentlig blive klogere på, hvilken foldesav der passer bedst til dig, og dine specifikke behov. Vi har udvalgt 5 foldesave, som du nemt kan have med dig, når du skal på tur i det fri – eller bare har brug for en lille foldesav til havearbejdet.

Vi anbefaler disse  3 produkter


Fremragende håndøkse fra Hultafors.

#1 Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut eu arcu mi. Aliquam in vestibulum purus, vitae gravida nulla. Fusce nulla justo, aliquet vel magna non.

Kan købes her
Fremragende håndøkse fra Hultafors.

#2 Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut eu arcu mi. Aliquam in vestibulum purus, vitae gravida nulla. Fusce nulla justo, aliquet vel magna non.

Kan købes her
Fremragende håndøkse fra Hultafors.

#3 Lorem ipsum

Praktisk og foldbar håndsav, som er perfekt til mindre saveopgaver – f.eks. beskæring eller rydning af mindre træer og buske. Idéel til både havearbejde til campingture.

Kan købes her

#1 Hultafors håndøkse

Parktisk, kompakt og lille økse fra Hulgafors.

Tjek seneste pris her

Features:

 • Længde: 40,4 centimeter
 • Vægt: 600 gram
 • Håndsmedet øksehoved i svensk øksestål
 • Økseskaft i linoliebehandlet hickory træ
Fremragende håndøkse fra Hultafors.
Tjek seneste pris

Denne håndøkse fra Hulgafors er en klassisk håndsmedet økse, som kommer i et flot og retro design. Håndøksen er udstyret med et økseskaft i træsorten Hickory, som udover at være utroligt stærk og holdbar, har en god elasticitet, der gør at øksen ikke går i stykker ved slag. Selve øksehovedet er håndsmedet i svensk øksestål, som sikrer dig en utrolig høj kvalitet, der gør at den lille økse, kan holde i mange år fremadrettet.

Hultafors har rigtigt mange års erfaring med at bygge økser og andet outdoor grej, hvilket også kommer til syne ved denne model. Det håndsmedede øksehovede er blevet bearbejdet med mange hårde slag, hvilket gør stålet utroligt stærkt. Skulle øksen gå hen og blive sløv, kan du altid slibe den indenfor dens hærdezone, som man tydeligt kan se i det svenske øksestål.

Fordele og ulemper

Grunde til at købe den:

 • Håndsmedet øksehoved i svensk øksestål
 • Solidt økseskaft i hickory-træ
 • Øksehoved beskyttelse medfølger
 • Flot og klassisk økse design
 • Nem fastgørelse af rem

Grunde til at lade være:

 • Designet tiltaler ikke alle
 • Øksehovedet er ikke korrosions behandlet, men lakeret
Tjek seneste pris

Guide: Hvilken håndøkse skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige håndøkser på markedet, og det kan være svært at finde ud af, hvilken håndøkse der passer bedst til dig, og dine specifikke behov. Herunder kan du læse en guide, til hvilke overvejelser du bør gøre dig, inden dit køb, samt hvilke ting du bør være opmærksom på, for at du vælger den håndøkse, der passer bedst til dig.

Du bør overveje følgende ved køb af håndøkse:

 • Budget: Der findes håndøkser i mange forskellige prisklasser, og det er derfor en god idé, at du overvejer hvor mange penge, du har lyst til at ofre på en ny håndøkse. På den måde kan du bedre finde frem til den, der passer til dit budget
 • Kvalitet: Du bør også være opmærksom på, hvilken kvalitet håndøksen er. Ønsker du at købe en håndøkse, som kan holde i mange år fremadrettet, er det vigtigt at du vælger en håndøkse i en god, solid kvalitet.
 • Materiale: Det er vigtigt, at du er opmærksom på hvilke materialer håndøksen er lavet af. På den måde kan du bedre få et billede af hvilken kvalitet og holdbarhed øksen har.
 • Størrelse: Du bør også være opmærksom på størrelsen af håndøksen. Ønsker du at medbringe øksen i din oppakning, er det vigtigt at den ikke optager alt pladsen.

Når du har overvejet disse ting, har du et bedre udgangspunkt for at finde den håndøkse, som passer bedst til dig og dine specifikke behov. Der er altså flere faktorer, som spiller ind, når du skal investere i en håndøkse. Vær opmærksom på, at pris og kvalitet ofte hænger sammen, så de billigste håndøkser er sjældent de bedste.

Det betyder dog ikke, at du sagtens kan få en fornuftig håndøkse til en relativt billig pris. Først og fremmest fordi håndøkser generelt ikke koster alverden, men også fordi der er stor konkurrence mellem de enkelte producenter, hvilket afspejler sig i prisniveauet. I vores købsguide finder du både dyre og billige håndøkser.

Hvad skal håndøksen bruges til?

En håndøkse kan bruges til flere forskellige formål, men hovedsageligt er håndøksen lavet til at have med sig i naturen, hvor den kan betjenes med én hånd. Der findes dog flere forskellige varianter af håndøkser, og det er derfor en god idé, at du overvejer hvilket formål, du har tænkt dig at bruge håndøksen til.

Ønsker du at bruge håndøksen til at fælde mindre træer, eller til at hugge brænde med, bør du vælge en af de større, og tungere håndøkser. Skal du bruge håndøksen til at have med på shelter- eller telttur i naturen, bør du kigge efter en af de mere kompakte  modeller, da du lettere kan have den med dig på farten.

Hvad er forskellen på en håndøkse og en flækøkse?

Når det kommer til økser, findes der flere forskellige varianter, som alle sammen er lavet til hvert sit formål. Det er derfor vigtigt, at du kender til forskellene på de forskellige varianter, så du ikke ender med at købe en forkert økse, som ikke passer til lige netop dit behov. Det er derfor ikke ligegyldigt, hvilken økse du vælger.

Leder du efter en økse til at kløve brænde med, er det vigtigt, at du kender til forskellen på en håndøkse, og en økse der er beregnet til at kløve brænde med. Herunder kan du forhåbentlig blive klogere på forskellene mellem henholdsvis en håndøkse og en flækøkse.

Forskellen på en håndøkse og en flækøkse:

 • Håndøkse: En håndøkse er en lille økse, som er lavet til at kunne betjenes med én hånd. Håndøksen er velegnet til at have med sig i naturen, på grund af dens lille og kompakte størrelse. Håndøksen kan bruges som snitteøkse, eller til at fælde mindre træer og grene.
 • Flækøkse: En flækøkse har et langt skaft, og er lavet til at kunne betjenes med to hænder. Du kan derfor løfte flækøksen højere op, end en håndøkse, og dermed opnå et kraftigere slag. Flækøksen har et smalt øksehoved, som gør den velegnet til at kløve større stykker brænde med.

Det primære formål med en økse er som udgangspunkt træfældning og brændekløvning. Du kan dog bruge økser til mange andre formål. En håndøkse egner sig eksempelvis til både have- og snedkerarbejde. Som navnene antyder, er der stor forskel på de enkelte øksetyper, og du bør derfor vælge din økse på baggrund af, hvad den skal bruges til.

Hvordan vedligeholder jeg en håndøkse?

For at din håndøkse kan holde i mange år fremadrettet, er det vigtigt, at du husker at vedligeholde din håndøkse. Der er flere ting du kan gøre, for at pleje din økse bedst muligt. Du bør blandt andet huske at tørre din økse af efter brug, således at du mindsker risikoen, for rustdannelse i øksehovedet. Du bør også pleje økseskaftet med linolie.

Husk også at slibe din håndøkse, så den ikke bliver sløv. Et øksehoved slibes bedst ved at bruge en slibesten. Start med at spænde din økse fast, så du har bedre kontrol over slibningen. Start med at bruge en grov slibesten, og skift derefter til en finere sten. Bevæg stenen i roterende bevægelser, og husk at slibevinklen skal være 20-25 grader.